Nazorg

Nazorg

Ook na uitvaart komen we u, wanneer u dat wenst, weer bezoeken. We kijken dan samen terug op de dagen voor de uitvaart en op de dag zelf. In de periode die volgt, zult u bezig zijn met het verwerken van uw verlies en wordt u regelmatig geconfronteerd met zaken die nieuw voor u zijn.

Misschien kunnen we dan ook nog iets voor u betekenen en u van dienst zijn. Uitvaartverzorgers zijn geen hulpverleners, maar we kunnen luisteren en eventueel verwijzen naar instanties. Ook kunnen we u helpen met het uitzoeken van een grafmonument of urn.

Uiteraard is deze nazorg kosteloos en rekenen we ook hiervoor geen provisie bij eventuele leveranciers.

Notaris

Na een overlijden, krijgt u te maken met het afwikkelen van de erfenis. Het kan zijn dat de overledene bij leven een testament had laten opmaken. Het testament is een officiële akte waarin iemand bepaalt wat er na diens overlijden moet gebeuren. Een dergelijke akte is officieel opgesteld door een notaris.

Alle testamenten die worden opgemaakt staan geregistreerd in het Centraal Testamenten Register. Daarin is ook de datum te vinden waarop het is opgemaakt en door welke notaris dat is gebeurd.

Via de notaris kunt u navragen of de overledene een testament heeft gemaakt.
Dat kan ook schriftelijk bij het Centraal Testamentenregister (CTR)
Postbus 19398
2500 CJ DEN HAAG

U dient wel een uittreksel uit het overlijdensregister mee te sturen.

De Notaristelefoon is de publieksinformatielijn van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB). U kunt bij de Notaristelefoon terecht voor al uw algemene vragen over erfenissen, testamenten, schenkingen, het kopen van een woning, huwelijkse voorwaarden enzovoorts. Bij meer gedetailleerde vragen verwijst de Notaristelefoon u door naar een notaris.

De Notaristelefoon is iedere werkdag bereikbaar van 9.00 uur tot 14.00 uur, telefoon 0900 3469393 (€ 0,80 per minuut). Of kijk op notaris.nl

Grafmonumenten

Er zijn veel verschillende mogelijkheden op het gebied van grafmonumenten. En evenveel verschillende prijsklassen.

U kunt kiezen uit een groot aantal standaard grafstenen en grafmonumenten, maar u kunt ook een uniek monument laten vervaardigen op basis van uw persoonlijke wensen. Indien u bij een steenhouwerij een afspraak heeft en u wilt graag een onafhankelijk advies, dan kunnen we met u meegaan Uiteraard zonder kosten en provisie.

Urnen

Voor urnen geldt een ruime keuze, in het geval u de as na crematie wilt bijzetten of begraven. Urnen zijn er in talloze vormen en uitvoeringen. Van klassiek tot strak modern en gemaakt van verschillende materialen. We kunnen diverse voorbeelden laten zien en verwijzen naar leveranciers.

Assieraden

Sommige nabestaanden kiezen ervoor iets van de as bij zich te dragen. Dat kan in speciale sieraden. Ook hiervan kunnen we u voorbeelden laten zien.