Kosten

Wat kost een uitvaart?

Wanneer u weet wat uw wensen zijn, maken wij eerst een begroting voor u zodat u nog beter kunt inschatten wat de uitvaart gaat kosten. De uiteindelijke prijs hangt van veel factoren af.

De prijs van een kist, het soort vervoer, een speciale locatie veel of weinig genodigden met catering enz… Een vaste prijs is daardoor haast niet te geven. Alleen de “De Bijna alles thuis uitvaart” bieden wij aan als vast pakket.

Bij Passant uitvaartzorg betaalt u gemiddeld tussen de vier en zesduizend euro voor een crematie. Voor een begrafenis betaalt u gemiddeld tussen de zes en de acht duizend euro. Over het algemeen is begraven duurder omdat de kosten van begraafplaatsen erg uiteen kunnen lopen.

Passant prijzen:

De kosten van een crematorium vindt u op de website van de diverse crematoria.

Tegenwoordig kunt u ook besluiten alleen de crematie plaats te laten vinden in het crematorium. Voor de plechtigheid en de condoleance kiest u dan op een andere locatie. Men spreekt dan van een crematie zonder of met familie. De kosten daarvan beginnen rond de zeshonderd euro. Crematiekosten bij het gebruik van een familiekamer, aula en koffiekamer beginnen vaak rond de twaalfhonderd euro. Ongeveer 4 weken na een crematie kunt u de as in een verstrooi of gesloten asbus afhalen bij het crematorium. Voor deze asbestemming heeft u meestal al betaald.

De kosten van begraafplaatsen en kerkhoven vindt u vaak op de website van de gemeente of kerk. U betaalt voor het openen en sluiten van het graf, de grafrechten voor een bepaald aantal jaren en voor het onderhoud van het graf. De prijzen lopen erg uiteen maar tussen de twee en drie duizend euro bent u al snel kwijt. Daarnaast komen de kosten van een steen of monument.
De prijzen van Natuurbegraven en het Urnen Gedenkpark kunt u op deze website vinden bij Natuurbegraven.

Wij nodigen u vrijblijvend uit met ons van gedachten te wisselen over het zelf regelen van een uitvaart zodat u de voor en nadelen tegenover elkaar kunt zetten.

"De Bijna Alles Thuis"-uitvaart

U heeft een kleine familie en/of vriendenkring en u wilt in dat verband afscheid nemen van een dierbare? Het is niet verplicht om naar een uitvaartcentrum of crematorium te gaan voor een afscheidsplechtigheid. Dat mag ook in uw eigen omgeving wanneer u of uw familie daar de ruimte voor heeft. Het kan in uw woonkamer, kantoorruimte, tuin of zelfs garage. *Voorafgaande aan de uitvaart kan de overledene thuis blijven. U bepaalt zelf de dagen en tijden waarop u bezoek ontvangt. U stelt zelf of met onze hulp de ceremonie samen.
Wat kunt u verwachten bij een "De Bijna Alles Thuis"-uitvaart ?
Uitbreiding tegen betaling:

Een thuisopbaring is helaas niet altijd mogelijk. Wij zoeken dan met u naar een geschikte opbaarruimte met bezoekmogelijkheid.

*Niet inbegrepen: de prijs van een urn of monument.